Tekst objavljen: 05.12.2019 13:55        


U organizaciji USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj 5. decembra, u hotelu "Crowne Plaza", održan je biznis forum posvećen razvoju malih i srednjih preduzeća (MSP) i preduzetnika u Srbiji

Podrška za mala i srednja preduzeća u Srbiji pod pokroviteljstvom USAID-a

Više od 250 predstavnika vodećih malih i srednjih preduzeća u zemlji prisustvovalo je forumu pod nazivom “MSP su MVP”. Cilj USAID-a i Projekta saradnje za ekonomski razvoj jeste pomoć firmama iz MSP sektora da postanu konkurentije, otklone prepreke za razvoj i ostvare rast u poslovanju.

Nacionalni biznis forum je u izložbenom prostoru “Zona rasta” predstavio više od 25 inovativnih poslovnih rešenja partnerskih firmi i kompanija koje se bave elektronskom trgovinom, drugim oblastima digitalne ekonomije, upravljanjem u firmama, novim mogućnostima za finansiranje, poreskim sistemom i bankarstvom. Učesnici su u “Zoni rasta” mogli da pronađu konkretna rešenja za unapređenje poslovanja.

“U mnogim sportovima, na utakmici ili u prvenstvu, ističu se najbolji igrači ili MVP-ijevi. Ovde smo zajedno okupili najdragocenije igrače, MVP-ijeve srpske ekonomije. Ponosan sam na napore USAID-a i Projekta saradnje za ekonomski razvoj na uspostavljanju bliske saradnje sa državom i poslovnom zajednicom na poboljšanju uslova poslovanja i obezbeđivanju finansijskih usluga neophodnih za rast", izjavio je Entoni Godfri, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ambasador Godfri je dodao da "mala i srednja preduzeća i preduzetnici predstavljaju značajan izvor inovativnih ideja. Ove ideje zauzvrat postaju motori razvoja novih poslova, širenja postojećih kompanija i stvaranja novih radnih mesta".

Džozef Lauter, direktor USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj istakao je da “u svim zemljama, a naročito onima koje se razvijaju, poput Srbije, mala i srednja preduzeća treba da budu nosilac privrednog rasta. Da bismo pomogli razvoj ovog sektora, odlučili smo da okupimo njihove predstavnike da razmene iskustva, razgovaraju o ključnim elementima uspeha, dobiju konkretnu podršku i pronađu prilike da ostvare rast.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
biznis mala i srednja preduzeća USAID Projekat pr sadržaj entoni godfri

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana