Tekst objavljen: 10.05.2019 9:50        


NLB Banka, prošlogodišnji lider u odobravanju kredita uz subvenciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, započela je sa odobravanjem kredita iz ovogodišnjeg programa subvencija za poljoprivrednike. Prvim kreditom koji je NLB Banka odobrila u okviru programa subvencija za 2019. godinu finansira se kupovina mehanizacije, odobren je na rok od 36 meseci, sa nominalnom kamatnom stopom od 1% (EKS 1,55%).

NLB banka odobrila prvi subvencionisani kredit za poljoprivrednike

Krediti iz programa subvencija odobravaju se u dinarima, bez valutne klauzule, sa rokom otplate do 36 meseci za kredite namenjene proširenju proizvodnje, kupovini repromaterijala, hrane za životinje, uvećanje stočnog fonda i nabavci, opreme i mehanizacije, dok je kod finansiranja kupovine mašina i traktora rok otplate i do 60 meseci.

Kamatna stopa koju plaća korisnik kredita iznosi 3 odsto na godišnjem nivou, odnosno 1 odsto kada su u pitanju mladi poljoprivrednici, žene vlasnice poljoprivrednih gazdinstava i poljoprivrednici iz područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Fizičkim licima i preduzetnicima koji su nosioci poljoprivrednog gazdinstva na raspolaganju su krediti u iznosu do 6 miliona dinara, dok pravna lica i zemljoradničke zadruga imaju mogućnost da apliciraju za sredstva u iznosu do 18 miliona dinara.

Povodom početka implementacije ovogodišnjeg programa subvencionicanih kredita za poljoprivrednike, Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke, rekao je: “NLB Banka se godinama uključuje u sve programe subvencija Ministarstva poljoprivrede, a prošle godine smo bili najaktivnija banka na tržištu kredita iz ovog programa. I u 2019. godini nastavljamo sa podrškom poljoprivredncima u svim segmentima, uključujući i pristup povoljnim izvorima finansiranja u okviru programa subvencija Ministarstva poljoprivrede, sa željom da zadržimo lidersku poziciju i na taj način još jednom potvrdimo posvećenost agro biznisu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Svesni smo da bez investicija u proizvodnju gazdinstva ne mogu da rastu i razvijaju se i zato želimo da im pomognemo da obezbede neophodna sredstva za dalja ulaganja. Uz fleskibilnost kada su u pitanju sredstva obezbeđenja kredita iz ovog programa i modele otplate kredita u skladu sa potrebama poljoprivrednika (u mesečnim, tromesečnim, šestomesečnim anuitetima), poljoprivrednicima je na raspolaganju i stručna pomoć naših agro savetnika kao i uvek do sada – na polju.

S obzirom na sve prisutniju digitalizaciju u poljoprivredi, obezbedili smo dodatne pogodnosti za poljoprivrednike - na internet prezentaciji NLB Banke, imaju mogućnost ne samo da se prijave za kredit, već i da ostave svoje podatke kako bi ih u najkraćem roku kontaktirao neko od kolega ko može da im da sve informacije o kreditima iz programa Vlade Republike Srbije”.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poljoprivreda nlb banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana