Tekst objavljen: 03.10.2020 18:00        


Okolnosti u kojima poslujemo, živimo i školujemo našu decu i omladinu poslednjih meseci su temu online obrazovanja i učenja na daljinu podigle u sam vrh interesovanja javnosti, što je organizatore konferencije BIZIT motivisalo da upravo ovu temu istaknu kao ključnu u programu predstojećeg događaja. Najveća regionalna biznis konferencija, BIZIT, će biti održana 4. i 5. novembra u Beogradu u Klubu Poslanika, po prvi put u dva paralelna formata!

BIZIT 2020: Rad i školovanje u doba nove realnosti

Pandemija COVID-19 uticala je na obrazovne sisteme širom sveta, što je dovelo do skoro potpunog zatvaranja škola, univerziteta i fakulteta. Većina vlada širom sveta privremeno je zatvorila obrazovne institucije u pokušaju da zaustavi širenje COVID-19. U nedavnom UNESCO istraživanju navodi se da je približno 1,277 milijardi učenika trenutno pogođeno zbog zatvaranja škola kao odgovor na pandemiju. Prema podacima UNICEF-a, 46 zemalja trenutno sprovodi kompletna zatvaranja, a 27 sprovodi lokalno zatvaranje, što utiče na oko 72,9% svetske đačke i studentske populacije, dok su trenutno otvorene škole u 72 države.

Takođe, pandemija je dovela do neočekivanog ubrzavanja promene organizacije rada. Većina zaposlenih je u situacijama najstrože izolacije radila iz svojih dnevnih soba, trpezarija i terasa, koristeći mobilne telefone, iPad uređaje i privatne računare za pristup podacima koji se nalaze na zaštićenim kompanijskim mrežama. Da li su i u kojoj meri kompanije bile spremne za ovakav način rada? Da li su bile svesne bezbednosnih rizika i načina na koje može biti ugrožena sigurnost važnih podataka, a samim tim i sigurnost procesa koji se obavljaju unutar kompanije? Da li Srbija ima adekvatan plan i program za učenje na daljinu i kako će se to odraziti na buduće stručnjake, pre svega u oblasti IT-ja? Odgovore na ova i slična pitanja pružiće učesnici panela „Najlepše je kod kuće“ među kojima će biti predstavnici velikih kompanija koji su se uspešno transformisali i oni koji imaju rešenja za remote rad.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Uživo i online

Novina koju uvodimo ove godine zbog situacije izazvane pandemijom virusa SARS-Cov-2 jeste da će BIZIT biti održan uživo i online. U Klubu poslanika će uživo prisustvovati onoliko publike koliko dozvole mere zdravstvene bezbednosti. Za online praćenje broj učesnika nije ograničen i za njih će biti organizovan interaktivni video prenos u realnom vremenu.

Na ovogodišnjoj dvodnevnoj konferenciji posvećenoj digitalnoj transformaciji u novoj realnosti posetioci će imati prilike da čuju predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti IT-ja i biznisa, kao što su Prof. dr Dejan Šoškić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Boris Vukić, konsultant u Adizes SEE Institut, Vojislav Žanetić, kreativni direktor i suvlasnik marketing agencije B.C.A. MOSAIC i mnogi drugi.

Pozivamo vas da se priključite i prijavite se na sajtu bizit.rs! Vidimo se na BIZIT-u!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bizit 2020 nova realnost bizit online vojislav žanetić bizit konferencija Dejan Šoškić pr sadržaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana