Tekst objavljen: 21.07.2014 17:01        


Kompanija SAP ponovo je ostvarila visok rast cloud usluga i dobre performanse u segmentu svog osnovnog poslovanja, ističe se u izveštaju o poslovanju kompanije za drugi kvartal i prvu polovinu 2014. godine.

SAP: Rast prihoda od cloud usluga za 39 procenata

U drugom kvartalu prihod od Cloud usluga porastao je za čak 39%, odnosno ostvaren je prihod od 242 miliona evra (u istom kvartalu 2013. bio je 183 miliona evra). U segmentu softvera i sa softverom povezanih usluga prihod je u drugom kvartalu bio 3,48 milijarde evra, što predstavlja porast od 8% u odnosu na isti period prošle godine.

Polugodišnji rezultati pokazuju porast prihoda u segmentu cloud usluga za 38% i iznose 463 miliona evra. Takođe, zabeležen je i rast prihoda u segmentu softvera i sa softverom povezanih usluga. Prihodi u prvoj polovini 2014. iznosili su 6.54 miliona evra.

Na konferenciji SAPPHIRE NOW, održanoj u maju 2014. za sve SAP-ove korisnike, predstavljena je „Run simple“ strategija kompanije, koja se u svojoj osnovi zasniva na cloud uslugama i SAP HANA platformi, koji za cilj imaju pojednostavljivanje poslovanja i efikasniji rad korisnika.

Broj korisnika SAP cloud aplikacija premašio je 38 miliona, što je više od svih ostalih vendora, usmerenih na biznis korisnike, u ovom segmentu. Godišnji prihodi SAP-a od cloud usluga iznose oko 1.2 milijarde evra.

„Porast od 8% u segmentu softvera i servisa pokazuje naš stabilan rast. Nastavljamo i sa ojačavanjem naše profitabilnosti uz porast profita od 7%. Takođe, razvoj našeg cloud poslovanja je u porastu i u tom segmentu očekujemo godišnji prihod koji će premašiti jednu milijardu evra“, izjavio je Luka Mucić, direktor finansija kompanije SAP.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
SAP

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana