Tekst objavljen: 05.06.2014 10:30        


Poplave koje su nedavno pogodile Srbiju i veliki broj njeni građana na površinu su, pored svih sistemskih i drugih nedostaka, izbacile i još jednu tužnu istinu - velikom broju građana koji su pretpreli štetu od poplava ona neće biti nadoknađena jer ni oni niti njihova imovina nisu bili osigurani.

Srbi kažu da život ne osiguravaju jer nemaju para

Odgovor na pitanje zašto građani Srbije i dalje retko uplaćuju osiguranje i jeste i nije lako dati.

Postoje brojni objektivni razlozi među kojima se ističu nizak životni standard i nedostatak informisanosti o funkciji osiguranja, ali ne sme se zaboraviti i onaj subjektvni - mnogi osiguranje tumače kao trošak a ne investiciju i kao takvom mu posvećuju vrlo malo pažnje.

Na pitanje zašto retko osiguravaju život posetioci Kamatice većinski navode finasije kao opravdanje. Naime, čak 56 procenata anketiranih kaže da je nedostatka novca razlog zbog kom nisu životno osigurani.

Ipak, od manjka novca mnogo više može da brinu ostali odgovori jer svaki četvrti posetilac kaže da prosto nema dovoljno poverenja u osiguravajuće kompanije.

Istovremeno, osam procenata prosto smatra da im osiguranje ne treba a isti procenat se ne osigurava jer ne zna dovoljno o tome.

A imate li vi životno osiguranje?

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
osiguranje osiguranja Srbija osiguranje života životno osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana