Tekst objavljen: 24.12.2013 10:00        


Tri su glavna kriterijuma pomoću kojih se građani Srbije opredeljuju prilikom izbora banke u kojoj će otvoriti tekući račun - cena, cena i cena.

Cena, cena i cena: U kojoj banci otvoriti tekući račun

Naime, kako je pokazala anketa finansijskog portala Kamatica, za ubedljivo najviše anketiranih mesečna cena održavanja tekućeg računa način je na koji građani biraju čije će banke postati klijenti.

Tačno polovina anketiranih opredelila se za ovaj kriterijum.

Daleko iza njega, sa oko 13 procenata dobijenih glasova nalazi se dostupnost poslovnica i bankomata, dok je poverenje u banku najvažnije za devet odsto posetilaca koji su glasali u anketi.

Tačno osam procenata vaših glasova dobila je mogućnost dobijanja nekih dodatnih usluga - poput kreditnih katrica, dozvoljenog minusa i slično, a procenat manje paleta ostalih proizvoda banke - kredita, štednje...

Dok svega četiri odsto anketiranih kaže na najpre vodi računa o kvalitetu usluge i ljubaznosti zaposlenih, isti procenat odgovara i da im je svejedno i da su "sve banke iste".

Treba, na kraju, navesti i da svaki dvadeseti kaže da uopšte nema račun u banci.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Slobodan 27.01.2014 16:06

    Interesuje me da li imate u vidu da u skorije vreme napravite neku uporednu tabelu kao za štednju koja bi se odnosila na troškove održavanja tekućeg računa, bankarske provizije prilikom plaćanja računa i ostalih usluga ili mkara ovih najbitnijih i najviše korišćenih usluga.
    Želim da Vas pohvalim za dosadašnji trud i rad koji je vidljivo umnogome napredovao.

    Veliki pozdrav
    Slobodan

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
klijenti banke klijent banke tekući računi tekući račun banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana