Tekst objavljen: 15.09.2020 16:00        


Nastavlja se uzlazna putanja privrede kako zemlje postaju sve bolje u upravljanju virusom

Boljitak ekonomije pre nego što se očekivalo?

Globalna ekonomija verovatno će se oporaviti na pretpandemijski nivo najranije u sledećem kvartalu, što je tri meseca pre nego što se očekivalo, rekli su ekonomisti iz Morgan Stenlija.

- Dokazi ukazuju na to da se jednačina virus/ekonomija odlučno pomerila od ranih dana izbijanja -rekli su u u banci u belešci klijentima, dodajući da je oporavak nastavio dobijati zamah kako zemlje postaju sve bolje u upravljanju virusom.

Ekonomista Chetan Ahya vidi brži povratak na nivo proizvodnje pre Covida 19, verujući da bi američka ekonomija mogla dostići nivo pre Covid-19 do drugog tromesečja iduće godine, dok bi cela razvijena tržišta taj nivo mogla dostići do trećeg kvartala 2021.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

- Izgledi za uticaj Covid-19 na ekonomiju dramatično su se promenili, s većinom velikih ekonomija koje su sposobne da podignu ekonomsku aktivnost na puno više nivoe uprkos stalnom širenju virusa. Medicinska zajednica nastavlja da postiže dobar napredak u borbi protiv Covid-19, a tretmani i vakcinama dostupni su u sledećih nekoliko meseci -naveo je Ahya u belešci klijentima.

- Konačno, budući da je virus egzogeni šok, kreatori politike nastavljaju da pružaju agresivnu podršku jer ovog puta nema ozbiljnih moralnih opasnosti -dodaje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
oporavak ekonomije ekonomija pandemija ekonomski efekti pandemije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana