Tekst objavljen: 15.08.2019 14:00        


Nakon što je početkom jula objavila nameru za preuzimanje akcija koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara, većinski vlasnik Sojaproteina (SJPT), Viktorija grupa danas je objavila i zvaničnu ponudu za preuzimanje

Viktorija konsoliduje vlasništvo u Sojaproteinu na 180 RSD

Manjinskim akcionarima koji poseduju 10,91 odsto od ukupnog broja akcija ponuđena je cena od 180 dinara, što je identično ceni iz ponude za preuzimanje sprovedene u aprilu kada je Viktorija prikupila 2,6 odsto akcija. Međutim, sada je situacija sasvim drugačija s obzirom da ovaj većinski vlasnik, nakon nekoliko velikih transakcija na Beogradskoj berzi, poseduje 89,1 odsto akcija Sojaproteina.



Ponuda je otvorena od 13. avgusta do 2. septembra, a gotovo da je izvesno da će Viktorija preći prag od 90 odsto vlasništva i obezbediti prinudan otkup akcija od preostalih akcionara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Podsećanja radi, Viktorija je prošlog leta pala u ruke MK grupe, koja je od banaka otkupila dugove ove finansijski iscrpljene grupacije. To je bio događaj koji je i inicirao obavezu upućivanja javne ponude za preuzimanja akcija u njenim zavisnim preduzećima među kojima je i Sojaprotein.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sojaprotein Viktorija grupa momentum Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana