Tekst objavljen: 12.01.2021 15:55        


Početak godine doneo je očekivano skromno trgovanje na Beogradskoj berzi uz blagi pad tržišta akcija. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 9,7 miliona dinara (0,08 miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio za petinu procenta na 746,9 poena

Skroman početak Belexa u Novoj godini

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) bile su najprometnije sa realizacijom od 5,8 miliona dinara uz blagi pad cene na 641 dinar. NIS je krajem godine zabeležio snažan rast podstaknut kupovinama domaćih penzionih fondova, povećavši tržišnu vrednost tokom decembra za 12 procenata.



Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) nastavile su uzlazni trend i u novoj godini, skočivši 1,3 odsto na 1.049 dinara uz realizaciju od 1,1 milion dinara. Verovatno najgora godina u istoriji kompanije završena je rastom cene akcija od 3,8 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Komercijalne banke (KMBN) spustile su se nepunih jedan odsto na 2.969 dinara. NBS je saopštio da poslovnim bankama ni u tekućoj godini neće omogućiti isplatu dividendi usled posledica epidemije, premda je Komercijalna banka lani sprovela isplatu dividendi kao posledicu dogovora o privatizaciji.

Energoprojekt holding (ENHL) koji je predstavljao apsolutnog gubitnika protekle godine sa padom cene akcija od 40,5 odsto, nastavio je neslavni niz spustivši se prošle sedmice 9,3 odsto na 362 dinara. Ova akcija nalazi se trenutno na diskontu od oko 75 odsto u odnosu na cenu preuzimanja iz leta 2017. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza momentum belex 2021 Naftna industrija Srbije (NIS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana