Tekst objavljen: 11.05.2020 16:00        


Niška fabrika duvana, Philip Morris Operations, objavila je godišnji izveštaj o poslovanju za 2019. godinu u kojoj su ostvareni odlični rezultati usled ubrzanja pozitivnog poslovnog trenda u drugoj polovini godine

Rekordna godina za Philip Morris, profit skočio 26%

Poslovni prihod u protekloj godini porastao je 5,9 odsto na 22,6 milijardi dinara, dok je poslovna dobit skočila 18 odsto na 5,45 milijardi dinara, uz pozitivan doprinos nižih troškova proizvodnih usluga i rada. Neto dobit je skočila 25,8 odsto na 4,66 milijarde dinara, delimično usled boljeg rezultata iz ostalog poslovanja i nižih poreskih rashoda.



Kompanija je i na kraju 2019. godine zadržala nisku zaduženost i jaku gotovinsku poziciju. Operativni novčani tok je porastao 19,1 odsto na 5,89 milijardi dinara, dok je slobodan novčani tok iznosio 5,66 milijardi dinara (rast od 45,6 odsto).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Philip Morris je kompanija koja godinama celokupni profit isplaćuje akcionarima kroz dividende, a ukoliko to bude slučaj i ove godine vlasnici prioritetnih akcija kojima se trguje na Beogradskoj berzi (DINNPB) mogu računati na dividendu od oko 430 dinara po akciji (bruto prinos 7,2 odsto na poslednjoj ceni). Po internim aktima kompanije dan dividende je 31. decembar protekle godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
filip moris Philip Morris vesti sa berze Beogradska berza momentum profit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana