Tekst objavljen: 04.11.2019 15:15        


Komercijalna banka (KMBN) objavila je nerevidirane rezultate poslovanja za prvih devet meseci iz kojih se vidi pad poslovanja kompanije u osnovnom biznisu u trećem kvartalu

Pad profitabilnosti Komercijalne banke u trećem kvartalu

Komercijalna je u prvih devet meseci zabeležila neto prihod od kamata od 9,46 milijardi dinara što je 1,1 odsto slabije u odnosu na isti period 2018. godine.



Padu rezultata iz osnovnog biznisa doprineo je treći kvartal u kojem je neto prihod od kamata oslabio 5,5 odsto na 3,15 milijardi dinara. Neto prihod od naknada i provizija ubzrao je rast u trećem kvartalu, pa je na nivou devet meseci po ovom osnovu ostvareno 4,02 milijarde dinara, što predstavlja rast od nepunih četiri odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zahvaljujući naplati ranije otpisanih potraživanja, banka je ipak zabeležila skok profitabilnosti u periodu januar-septembar od 8,8 odsto na 7,09 milijardi dinara.


Aktiva banke na kraju septembra iznosila je 419,9 milijardi dinara što predstavlja rast od 4,7 odsto od početka godine.

Kao što je investicionoj javnosti poznato, privatizacija Komercijalne banke koja drži 10,8 odsto domaćeg tržišta, ušla je u poslednju fazu, a obavezujuće ponude za državni paket akcija očekuju se do 2. decembra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza momentum pad profita Komercijalna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana