Tekst objavljen: 26.07.2017 13:53        


Hrvatska kompanija Ericsson Nikola Tesla (NT) ostvarila je u prvih šest meseci ove godine 37,4 miliona kuna neto dobiti, što je 26,8 odsto manje nego u istom periodu lani, uz prihode od prodaje od 709 milijuna kuna ili 2,9 odsto manje, pokazuje u utorak objavljen finansijski izveštaj ove kompanije.

Pad prihoda i dobiti Ericssona NT

Predsednica Ericssona NT, Gordana Kovačević, istakla je da je na smanjenje neto dobiti direktno uticao izostanak poreskih olakšica za razvojno-istraživačke aktivnosti. Od ukupnih prodajnih prihoda u visini 709 miliona kuna, kompanija je na domaćem tržištu ostvarila 138,5 miliona kuna, što je 5 odsto više nego u istom periodu lani.

Istovremeno su prihodi od prodaje na izvoznim tržištima (bez Ericssonovog tržišta) smanjeni 34,7 odsto, na 104,3 miliona kuna. Na Ericssonovom tržištu je ostvareno 466,2 miliona kuna prihoda od prodaje ili 6,3 odsto više. Udeo domaćeg tržišta u ukupnim prihodima od prodaje čini 19,5 odsto, usluge za Ericsson 65,8 odsto, od čega je 12 odsto realizovano od upravljanja usluga u Hrvatskoj, dok ostala izvozna tržišta učestvuju s 14,7 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana