Tekst objavljen: 25.06.2019 12:20        


Domaće tržište akcija nastavilo je silazni trend koji je otpočeo početkom meseca, dok je zabeležen oporavak ukupnog prometa zahvaljujući državnim obveznicama

Pad Belexa i treću sedmicu zaredom

Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je pola procenta na 720,3 poena, dok je ukupan promet u trgovanju iznosio 1,6 milijardi dinara (13,7 miliona evra).

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) bio je najprometnija akcija sa realizacijom od 17,2 miliona dinara, uglavnom na nivou od 810 dinara. Ovo je najviša cena akcija u poslednja dva meseca, faktički od objave rezultata za prvi kvartal.



Akcije Komercijalne banke (KMBN) pretrpele su iznenađujući pad od 3,7 odsto na 2.647 dinara, u nedelji u kojoj se završavao javni poziv za prikupljanje ponuda. U subotu su državni zvaničnici objavili da se sedam interesenata prijavilo na javni poziv Ministarstva finansija za prodaju između 50,1 i 83 odsto akcija banke.

Naftna industrija Srbije (NIIS) uglavnom je oscilirala u rasponu 685-690 dinara, u nedelji u kojoj je cena sirove nafte, tipa Brent, skočila preko pet procenata. Čelnici kompanije razgovarali su sa predstavnicima države o privatizaciji Petrohemije gde NIS ima značajan, ali manjinski vlasnički udeo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Galenika Fitofarmacija (FITO) porasla je 1,6 odsto na 2.998 dinara, a od petka ovom akcijom se trguje bez prava na dividendu. Skupština akcionara će danas odlučivati o dividendi od 80 dinara po akciji (prinos 2,7 odsto). Jedinstvo Sevojno (JESV) je nastavilo lagani rast vrednosti, skočivši prošle sedmice 2,9 odsto na 5.454 dinara. U utorak će biti održana skupština akcionara sa predlogom o 40 odsto većoj dividendi u odnosu na prošlu godinu (411,76 dinara po akciji).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex nedeljni izveštaj pad belexa momentum Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana