Tekst objavljen: 24.12.2019 11:00        


Odbor direktora Naftne industrije Srbije (NIIS) usvojio je biznis plan za 2020. godinu kojim je potvrđen nastavak sprovođenja ambicioznog investicionog programa, navedeno je iz kompanije

NIS u 2020. ulaže 37,5 mlrd RSD

Tako će u narednoj godini u dalji razvoj NIS-a u svim biznis segmentima biti investirano 37,5 milijardi dinara, a najviše ulaganja biće realizovano u istraživanje i proizvodnju nafte i gasa, dalji razvoj prerađivačkih kapaciteta i modernizaciju maloprodajne mreže.



Iz uprave je najavljeno da će u narednoj godini biti pušteno u rad postrojenje za duboku preradu sa tehnologijom odloženog koksovanja u Rafineriji, nakon čega će NIS dobijati veće količine najkvalitetnijih derivata, a započeće i proizvodnja novog proizvoda – koksa. Start ovog projekta bio je inicijalno planiran za septembar ove godine, ali je usled problema u finalizaciji projekta njegovo puštanje u rad odloženo za proleće naredne godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U oblasti energetike, u 2020. godini biće finalizovana izgradnja i puštena u rad Termoelektrana-toplana (TE-TO) Pančevo koju NIS realizuje u saradnji Gazprom Energoholdingom (NIS manjinski partner sa ulogom od 49%). Ovaj projekat izuzetno je značajan za NIS jer će se u novoj elektrani proizvoditi toplotna i električna energija prvenstveno za potrebe Rafinerije u Pančevu, dok će deo proizvedene električne energije biti usmeren u energetski sistem Srbije, navodi se u saopštenju kompanije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Naftna industrija Srbije (NIS) ulaganja 2020 momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana