Tekst objavljen: 23.11.2020 14:55        


Postrojenje Duboka prerada u Rafineriji nafte Pančevo u koje je investirano više od 300 miliona evra danas je pušteno u rad

NIS pustio u rad postrojenje Duboka prerada

Izgradnja postrojenja Duboka prerada je druga faza modernizacije Rafinerije nafte u Pančevu, a kako je ranije saopštila Naftna industrija Srbije (NIS), u izgradnju novog kompleksa uloženo je više od sedam miliona radnih sati, na projektu je prosečno svakoga dana radilo 1.100 ljudi, a više od 80 odsto angažovanih radnika bili su lokalni izvođači.



Kako su ranije saopštili iz NIS-a, Duboka prerada će omogućiti proizvodnju veće količine dizela, benzina i tečnog naftnog gasa, kao i novi proizovd - koks koji je do sada nabavljan iz uvoza. U Rafineriji se više neće proizvoditi mazut sa visokim sadržajem sumpora, što će doprineti smanjenju emisija gasova i praškastih materija u vazduh.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ovo postrojenje pušteno je u rad sa više od godinu dana zakašnjenja u odnosu na inicijalni plan po kojem je finansijski efekat ovog projekta trebalo da bude oko 10 milijardi dinara EBITDA na godišnjem nivou.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
postrojenje duboka prerada puštanje u rad Naftna industrija Srbije (NIS) momentum vesti sa berze Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana