Tekst objavljen: 02.09.2020 14:00        


Domaće tržište akcija oporavilo se protekle sedmice dodatnih 1,8 odsto, mereno indeksom Belex15, dok je ukupan promet u trgovanju dostigao 384,6 miliona dinara (3,3 miliona evra) uz značajno učešće akcija u ukupnom trgovanju

Nastavljen rast Belexa uz oporavak prometa

Najprometnija akcija bio je Metalac (MTLC) koji se zadržao na nivou od 1.900 dinara uz promet od 161,3 miliona dinara. Ukupno je isprometovano 4,2 odsto od ukupnog broja akcija, mahom u jednoj velikoj transakciji u sredu.



Akcijama Naftne industrije Srbije (NIIS) trgovalo se veoma uskom rasponu 580-585 dinara uz promet od 54,3 miliona dinara. NIS je protekle sedmice stizao do najvišeg nivoa od početka jula, nakon čega je usledio pad akcija većim delom motivisan lošim polugodišnjim rezultatima.

Akcije Komercijalne banke (KMBN) nastavile su uzlazni trend, skočivši 8,2 odsto na 2.650 dinara uz promet od 43,5 miliona dinara. U poslednjih mesec dana akcije Komercijalne dobile su na vrednosti više od deset procenata uz značno povećanje investicione aktivnosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Energoprojekt holding (ENHL) je skočio 7,7 odsto na 420 dinara, ali je najveći deo prometa od 28,5 miliona dinara ostvaren na nivou od 380 dinara što je najniža cena ove akcije u poslednjih osam godina. Messer Tehnogas (TGAS) je blago oslabio na 12.905 dinara nakon što je kompanija objavila pad profitabilnosti u prvih šest meseci - operativni profit je pao 19,2 odsto, dok je neto profit smanjen za trećinu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza momentum belex

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana