Tekst objavljen: 12.11.2020 13:25        


Protekla trgovačka sedmica donela je nastavak uzlaznog trenda domaćeg tržišta akcija, pre svega usled skoka akcija Komercijalne banke (KMBN). Ukupan promet na trgovanju iznosio je 335,7 miliona dinara (2,9 miliona evra), dok je indeks Belex15 porastao pola procenta na 705,5 poena

Nastavljen rast Belexa, Komercijalna ponovo na 3.000 dinara

Najprometnija akcija sa realizacijom od sedam miliona dinara bila je Komercijalna banka (KMBN) koja je nastavila uzlazni trend stigavši do nivoa od 3.000 dinara, što je njena najviša vrednost od početka marta. Ova banka čija se privatizacija očekuje do kraja godine u periodu januar-septembar ostvarila je neto dobit od 4,32 milijarde dinara što je 39,1 odsto slabije u odnosu na isti period prošle godine.



Akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) zabeležile su promet od 4,4 miliona dinara na nivou od 2.550 dinara. Ova kompanija je jedina članica indeksa Belex15 koja je u prvom polugodištu zabeležila rast poslovanja, ali usled slabije likvidnosti beleži sporadično trgovanje. Akcije Jedinstva (JESV) nastavile su lagani uzlazni trend, stigavši do nivoa od 6.900 dinara uz promet od 4,1 milion dinara. Ova akcija nosi dividendni prinos od 10,2 odsto uz projektovani dan dividende 31. decembra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) su u nedelji objave rezultata blago oslabile na 548 dinara. Najveća domaća kompanija objavila je dobit od 1,9 milijardi dinara u trećem kvartalu, smanjivši gubitak od početka godine na 8,3 milijarde dinara. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) ojačao je 1,4 odsto na 929 dinara uz neveliki promet. Kompanija je najavila da će u petak, 13. novembra, objaviti poslovne rezultate za treći kvartal i prvih devet meseci.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze Komercijalna banka belex momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana