Tekst objavljen: 22.02.2021 15:45        


Skraćena trgovačka sedmica donela je nastavak rasta domaćeg tržišta akcija uz povećan promet pre svega usled velikog trgovanja akcijama Komercijalne banke (KMBN). Ukupna realizacija na tržištu iznosila je 782 miliona dinara (6,7 miliona evra), dok je indeks Belex15 skočio 1,2 odsto na 748,1 poen.

Nastavak rasta Belexa i u prazničnoj nedelji

Najprometnija akcija bila je Komercijalna banka (KMBN) koja se blago spustila na 3.151 dinar uz realizaciju od 341,2 miliona dinara. Ukupno je isprometovano 0,6 odsto akcija uoči očekivane ponude za preuzimanje koju treba da odobri Komisija za hartije od vrednosti.



Akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV) zadržale su se na nepromenjenom nivou od 6.500 dinara, a ukupno je isprometovano skoro dva odsto od ukupnog broja akcija nakon što se sama kompanija ponovo aktivirala na tržištu. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 32,7 miliona dinara. Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) ojačale su 1,1 odsto na 628 dinara uz neveliko trgovanje od 8,2 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kompanija je prošle sedmice najavila da će u petak objaviti rezultate poslovanja za četvri kvartal i za 2020. godinu. Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) skočile su 4,8 odsto na 1.050 dinara uz promet od 1,6 miliona dinara. Ove akcije u tekućoj godini fluktuiraju u rasponu 1.000-1.050 dinara uz uglavnom skromne promete. Globos osiguranje (GLOS) predvodilo je dobitnike protekle sedmice skokom od 20,5 odsto na 518 dinara i uz nedeljni maksimum dostignut na nivou od 550 dinara.

Većinski vlasnik ove osiguravajuće kompanije nedavno putem ponude nije uspeo da stigne do praga od 90 osto akcija koji bi mu omogućio i konačnu konsolidaciju vlasništva.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza belex rast belexa nedeljni izveštaj sa berze momentum vesti sa berze

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana