Tekst objavljen: 16.11.2018 15:13        


Najveći domaći građevinar, Energoprojekt holding (ENHL), objavio je nekonsolidovane rezultate poslovanja za prvih devet meseci koji su doneli visok krajnji rezultat matične kompanije usled povećanih finansijskih i ostalih prihoda.

Energoprojekt objavio kvartalne rezultate

Energoprojekt je u periodu januar-septembar zabeležio nekonsolidovani prihod od 302,6 miliona dinara što je 8,5 odsto slabije u odnosu na isti period lani, dok je neto dobit više nego duplirana na 983,7 miliona dinara, usled boljeg finansijskog rezultata i ostalih prihoda.

Kompanija na devetomesečnom nivou ne objavljuje konsolidovane rezultate poslovanja, pa nije moguće oceniti da li je i nakon šest meseci nastavljen trend velikog pada poslovanja na ino tržištima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kompanija je izvestila da je u prvih devet meseci ugovorila 98,8 miliona evra poslova u zemlji (62,3 odsto od godišnjeg plana) i 36,4 miliona evra u inostranstvu (26,1 odsto od godišnjeg plana). Na kraju septembra Energoprojektu je preostalo oko 353 miliona evra ugovorenih poslova za realizaciju u narednom periodu: 219,4 miliona evra u zemlji i 132,9 miliona evra u inostranstvu.

Nakon prošlogodišnjeg preuzimanja po ceni od 1.501 dinar, akcije Energoprojekta tavore duboko ispod te vrednosti. Po poslednjoj ceni od 680 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 7,4 milijarde dinara (62,9 miliona evra).

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana