Tekst objavljen: 04.08.2020 11:30        


Nakon što je drugi kvartal doneo otežane uslove poslovanja, beogradska Komercijalna banka (KMBN) je objavila pad poslovanja u osnovnom biznisu tokom drugog tromesečja i prvih šest meseci

Dobit Komercijalne banke u prvih šest meseci slabija 36%

U periodu januar-jun Komercijalna je zabeležila neto prihod od kamata u visini od 5,95 milijardi dinara, što je smanjenje od 5,6 odsto (pad u drugom kvartalu 8,3 odsto), dok je neto prihod od naknada i provizija dostigao 2,38 milijardi dinara, što je slabije za 8,6 odsto (smanjenje od 15 odsto u drugom kvartalu).



Usled moratorijuma na kredite i uvođenja karantina tokom prethodnog tromesečja snažno je pogođen gotovinski tok banke pa je nakon prvog kvartala u kojem je ostvaren neto priliv iz poslovnih aktivnosti od 4,4 milijarde dinara, u drugom kvartalu zabeležen priliv od svega 0,3 milijarde dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Banka je u periodu januar-jun iskazala profit od 2,77 milijardi dinara što je 36 odsto slabije u odnosu na lani, delimično i zbog jednokratnih prihoda po osnovu naplate otpisanih plasmana koji su ostvareni prošle godine.

Aktiva Komercijalne banke na kraju juna iznosila je 457,6 milijardi dinara što je rast od početka godine od 5,8 odsto. Država je još uvek većinski vlasnik Komercijalne banke sa udelom od 83,2 odsto, dok bi do kraja godine trebalo da se sprovede krajem februara potpisan sporazum o prodaji ovih akcija slovenačkom NLB-u.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bankarska dobit kombanka Komercijalna banka Beogradska berza vesti sa berze

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana