Tekst objavljen: 22.12.2020 14:25        


Proteklih pet trgovačkih dana doneli su oporavak prometa na Beogradskoj berzi uz blagi pad indeksa akcija. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 2,1 milijardu dinara (17,8 miliona evra), dok je indeks Belex15 oslabio 0,3 odsto na 714,2 poena

Blagi pad Belexa uz rast trgovačke aktivnosti

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) skočile su 3,2 odsto na 610 dinara uz promet od 23 miliona dinara, nakon što je nastavljen uzlazni trend cene sirove nafte. Brent je završio sedmicu na nivou od 52,3 dolara po barelu, uz rast na nedeljnom nivou od skoro pet odsto.



Akcije Komercijalne banke (KMBN) blago su porasle na 3.000 dinara uz promet od 18 miliona dinara. Slovenački NLB je prošle nedelje i zvanično preuzeo banku nakon što su promenjeni svi članovi uprave na nedavnoj skupštini akcionara. Akcije Energoprojekt holdinga (ENHL) nastavile su neslavan trend iz tekuće godine spustivši se 16 odsto na 368 dinara. Tokom sedmice akcije su padale na novi višegodišnji minimum od 360 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Galenike Fitofarmacije (FITO) nastavile su da blago osciliraju oko nivoa od 2.550 dinara. Protekle godine u ovo vreme kompanija je preuzeta od strane Agromarketa po ceni od 3.050 dinara po akciji. Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) zaključnio je sedmicu na nivou od 910 dinara uz promet od 1,9 miliona dinara. Najveći deo prometa ostvaren je početkom sedmice u rasponu 930-950 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex momentum vesti sa berze Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana