Tekst objavljen: 16.04.2019 8:55        


Domaće tržište akcija nastavilo je i protekle sedmice uzlazni trend koji traje od kraja februara, dostigavši nivo od 736,3 poena mereno indeksom Belex15.

Belex raste sedmu nedelju zaredom

Ova korpa najlikvidnijih akcija porasla je dodatnih 0,4 odsto dok od početka godine beleži minus od 3,8 odsto, pre svega usled prolaska preseka za vanrednu dividendu Aerodroma "Nikola Tesla". Upravo je ova akcija bila najprometnija sa realizacijom od 13,4 miliona, uglavnom na ceni od 850 dinara.



Kompanija će u utorak isplatiti dividendu iz prošlogodišnje dobiti od 1.530,44 dinara po akciji, nakon što je ovu odluku tokom marta odobrila skupšina akcionara. Koncesionar VINCI izvestio je da je Aerodrom "Nikola Tesla" tokom prvog kvartala uslužio 1,04 miliona putnika, što predstavlja rast od 3,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) nastavile su uzlazni trend i protekle sedmice stigavši do nivoa od 11.500 dinara uz promet od nepunih 11 miliona dinara. Ovo je najviša vrednost Tehnogasa u tekućoj godini, ali se uprkos tome nalazi i dalje na negativnoj teritoriji u 2019.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je protekle sedmice oscilirala u rasponu 730-740 dinara, uz solidan pritisak na strani tražnje. Cena sirove nafte tipa Brent nastavila je rast i treću sedmicu zaredom, stigavši do nivoa od 71,55 dolara po barelu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Komercijalne banke (KMBN) stabilizovale su se oko nivoa od 2.750 dinara uz smanjenu investicionu aktivnost. Od početka godine akcije ove banke predvode rast tržišta sa skokom od 25 procenata.

Galenika Fitofarmacija (FITO) nastavila je blagi uzlazni trend stigavši do 2.900 dinara, što je najviši nivo ove hartije od maja prošle godine. Ukupan promet u trgovanju ovom hartijom iznosio je osam miliona dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex BELEX15 akcije aerodrom nikola tesla Komercijalna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana