Tekst objavljen: 24.08.2016 19:44        


Danas je na Beogradskoj berzi nastavljen trend niskih prometa, dok je reperni indeks Belex15 registrovao negativnu promenu nakon dva vezana dana rasta. Ukupan promet u trgovanju iznsio je 8,4 miliona RSD, dok je indeks Belex15 oslabio za trećinu procenta na 620,3 poena.

Belex, dnevni izveštaj

Najprometnija akcija bio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) koji je ojačao nepunih 2% na 1.256 RSD uz promet od 2,5 miliona RSD. Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) porastao je 1,7% na 1.041 RSD uz realizaciju od 2,3 miliona RSD i pojačani pritisak na strani tražnje.

Ova kompanija je nedavno izvestila da je u prvih šest meseci zabeležila rast prihoda od 5,4% na 3,9 milijardi RSD, dok je dobit iznosila 1,4 milijarde RSD što je višestruko bolji rezultat kada se izuzmu vanredni dobici koji su zabeleženi u istom periodu prošle godine. Naftna industija Srbije (NIIS) je nastavila trend skromnih prometa, a danas je zabeležena realizacija od nepunih 1 milion RSD po prosečnoj ceni od 579 RSD što je 0,3% slabije u odnosu na juče.

Promet od pola miliona RSD po prosečnoj ceni od 4.021 RSD zabeležilo je Jedinstvo iz Sevojna (JESV) koje je u prvih šest meseci ostvarilo nekonsolidovane prihode veće za 80% uz pozitivan finansijski rezultat za razliku od prvog polugodišta prošle godine. Gornjomilanovački Metalac (MTLC) se spustio 0,4% na 1.400 RSD uz promet od 0,5 miliona RSD, dok je Messer Tehnogas (TGAS) uz neznatno nižu realizaciju porastao na 10.156 RSD.

Gubitnik dana bila je Galenika Fitofarmacija (FITO) koja je pala 8,6% na 2.606 RSD uz skromno trgovanje, svega tri sedmice nakon dostizanja istorijskog maksimuma na nivou od 3.000 RSD. Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana