Tekst objavljen: 26.07.2017 13:55        


Američki telekomunikacioni operater, AT&T, objavio je dobit za drugi kvartal iznad očekivanja tržišta i rekordnu marginu u bežičnom segmentu poslovanja.

AT&T potukao očekivanja u pogledu dobiti

AT&T je objavio dobit po akciji od 79 centi u odnosu na očekivana 73 centa, dok je prihod dostigao 39,8 milijardi dolara (pad od 1,8 odsto) što je bilo u skladu sa očekivanjima. EBITDA margina u segmentu bežičnog poslovanja porasla je na 50,4 odsto što je po rečima uprave rekodni nivo ovog pokazatelja.

U ovom segmentu AT&T je zabeležio dodatnih 2,8 miliona korisnika (2,3 miliona u SAD, ostatak u u Meksiku), uz rekordno nizak procenat korisnika koji su otkazali korišćenje usluga (1,01 odsto u odnosu na očekivanje analitičara od 1,19 odsto). Kompanija je saopštila da je broj pretplatnika za video sadržaje smanjen za 199.000, ali da je online streaming usluga DirecTV Now, pokrenuta krajem prošle godine, neutralisala ovaj pad.

Uprava AT&T-a je zadržala prognozu rezultata za celu godinu, iznevši očekivanje da će najavljena kupovina Time Warner-a biti realizovana do kraja godine. Akcije AT&T-a od početka godine beleže pad vrednosti od 15 odsto, dok su se juče nakon objave rezultata oporavile 2,6 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana