Tekst objavljen: 26.08.2019 13:00        


Domaće tržište kapitala registrovalo je rast od 0,9 odsto, mereno indeksom Belex15, pre svega zahvaljujući novoj seriji solidnog trgovanja akcijama Komercijalne banke (KMBN). Ukupan promet iznosio je 644,7 miliona dinara (5,5 milion evra), kao i obično u velikoj meri potpomognut državnim obveznicama

Akcije Komercijalne banke donele oporavak Belexa

Trgovačku sedmicu obeležila je Komercijalna banka koja je skočila 7,3 odsto na 3.241 dinar uz promet od 49,1 milion dinara. Akcijama ove treće po veličini banke na tržištu uglavnom se trgovalo u cenovnom rasponu 3.200-3.250 dinara. U sličnom naletu u prvoj polovini jula, akcije Komercijalne su preskočile nivo od 3.400 dinara da bi potom u potpunosti zamro promet ovih hartija.



Naftna industrija Srbije (NIIS) je nastavila trend izuzetno niskih cenovnih oscilacija, uprkos novim turbulencijama na svetskim berzama i tržištu nafte. NIS je ostvario solidan promet od 25,7 mliona dinara uz nepromenjenu cenu od 685 dinara. Alfa plam (ALFA) se spustio na najniži nivo u više od godinu dana, u očitoj "pripremi terena" za krajnju konsolidaciju vlasništva. Alfa je u nedelji oslabila 1,5 odsto, a od početka godine beleži minus od 7,5 procenata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kompanija Dunav osiguranje (DNOS) bila je među najvećim dobitnicima skočivši 14,3 odsto na 2.400 dinara. Dunav, koji je poznat po tome da celokupnu dobit deli akcionarima, objavio je polugodišnji profit od 1,3 milijarde dinara, naspram 676,2 miliona dinara u istom periodu 2018. godine.

Gornjomilanovački Metalac (MTLC) pao je dva odsto na 1.950 dinara uz neveliki promet. Ova kompanija je nastavila lagani pad profitabilnosti u tekućoj godini. U prvih šest meseci ostvaren je profit od 288 miliona dinara što je manje za 6,4 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
metalac gornji milanovac nedeljni izveštaj kombank belex momentum Naftna industrija Srbije (NIS) Dunav osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana