Tekst objavljen: 19.11.2019 13:45        


Nakon jučerašnjih velikih transakcija na Beogradskoj berzi akcijama Galenike Fitofarmacije (FITO), kragujevački Agromarket objavio je nameru za preuzimanje preostalih akcija ove kompanije

Agromarket objavio nameru za preuzimanje Fitofarmacije

Juče je isprometovano 34,2 odsto od ukupnog broja akcija, uglavnom na cenovnim nivoima 2.950 i 3.050 dinara, a na strani kupovine je bio upravo Agromarket.



Ova kompanija je stigla do vlasničkog udela od 59,2 odsto, dok je u nameri za preuzimanje objavila i zajedničko delovanje sa generalnim direktorom koji poseduje 6,9 odsto akcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Tako će ponuda za preuzimanje, nakon odobrenja Komisije za hartije od vrednosti, biti upućena akcionarima koji poseduju nepunih 34 odsto akcija, a verovatna cena u ponudi biće 3.050 dinara.

1 komentar

  1. User image
    Bratislav 01.12.2019 15:11

    Ekonomista sam po struci, od 2005. godine trgujem na Berzi i nijemi jasno zasto se preuzimamanjem ide ukrajnost i to akcionarsko drustvo posle toga ostaje bez malih akcionara.To se ne desava prvi put u ovom primeru kod "Fitofarmacije", vec je vecina dobrih firmi otkupljena od velikih ponudjaca a mali akcionari su zbrisani.Cemu to vodi, trazim da mi neko objasni i zasto drzava to zakonom ne destimulise odnosno ne sprecava?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
agromarket fitofarmacija galenika fitofarmacija preuzimanje vesti sa berze momentum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana