Tekst objavljen: 29.07.2019 14:05        


Kada se sledeći put budete spremali za intervju za posao, trebalo bi da pazite na to da "vreme" provedete bruseći svoju ličnost a ne samo svoje veštine

Vaša ličnost utiče na to da li ćete dobiti posao ili ne: Koje osobine najviše odbijaju poslodavce?

To je savet novog zajedničkog izveštaja američkog poslovnog savetovanja portala "TopInterview" i platforme za traženje posla "Resume-Library", koje je rangiralo ličnost među prva tri faktora koje većina poslodavaca traži u novim zaposlenima.

Uz veštine i iskustvo, ličnost se pojavila kao najvažnija u 70 odsto procesa odlučivanja, daleko ispred obrazovanja (18 odsto).

Poverenje se pojavilo kao jedna od najpoželjnijih osobina ličnosti među potencijalnim kandidatima za posao, navodi se u 200 anketiranih stručnjaka za zapošljavanje i ljudske resurse. S druge strane,arogancija se svrstala među najmanje poželjne.

Stručnjak za karijeru "TopAnterviewa" Amanda Augustine rekla je da su rezultati odražavali rastući naglasak, kako poslodavaca tako i radnika na njihovo radno okruženje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Današnji menadžeri zapošljavanja imaju zadatak da procene da li će se kandidat uklopiti u poslovnu kulturu kompanije, a to određivanje prvenstveno se temelji na ponašanju kandidata tokom intervjua", navela je Augustine i dodala da je "tanka granica između samopouzdanja i arogancije". Kako kaže, pri ostavljanju prvog utiska je sve - "nečija ličnost može osvojiti ili uprskati razgovor".

Kao najmanje poželjne osobine na razgovoru za posao izdvajaju:arogancija, neiskrenost, polaganje prava na nešto, nepouzdanost, zatvorenost, jednoumlje. Dok su najpoželjnije: samopouzdanje, autentičnost, poštenje, pouzdanost, samodisciplina.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
saveti novi posao razgovor za posao osobine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana