Zvanični kurs Evra za dan 21.09.20. :: 117.5935 rsd
Tekst objavljen: 18.07.2019 13:15        


Neko letovanje provodi na plaži, ali mnogo je onih koji više vole hlad kafića od prženja na suncu. Ipak, malo je destinacija na kojima možemo priuštiti takav "luksuz"

U kojim letovalištima je najbolji odnos cena/kvalitet?

Analizirajući cene hit letovališta u Evropi, britanski San je otkrio da Bugarska ima najbolji odnos cene i kvaliteta. "Sunčana plaža" nalazi se na Crnom moru, a popularnost duguje niskim cenama.

Kafa ili pivo u kafiću koštaju manje od 80 centi, a ni cene vina nisu preterane. U nekim kafićima na akcijama možete popiti 10 tekila za manje od 5 evra, a za solidan ručak valja izdvojiti manje od 6 evra po osobi. U odnosu na prošlu godinu Bugari su dodatno su dodatno spustili cene, baš kao i druga popularna letovališta.

U Španiji i na Kipru troškovi su niži za 20 procenata ove godine, a u portugalskom Algarveu potrošićete oko 16 odsto manje nego 2018. Odlučite li da posetite Sliemu na Malti, ove godine ćete proći 10 odsto jeftinije.

Nakon Bugarske najviše ćete za svoj novac dobiti na plažama Turske, Portugala, Španije i Grčke. Nešto više treba izdvojiti za Majorku, Maltu i Kipar. Od Hrvatske su skuplje Francuska i Italija.

Ako želite da platite kafu manje od 1,3 evra, onda letujte u Bugarskoj, Turskoj ili Portugalu, a najjeftinije pivo naći ćete u Bugarskoj i Portugalu. U Italiji i Francuskoj pivo na plaži koštaće vas oko 3,5 evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
letovanje analiza jeftino letovanje Bugarska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana