Tekst objavljen: 11.07.2019 11:05        


Sve je više kompanija koje dozvoljavaju svojim zaposlenima da rade od kuće barem jedan dan u nedelji

Rastući trend: Sve više kompanija ni nema kancelarije...

Međutim, povećava se i broj kompanija čiji zaposleni uopšte nemaju kancelarije, a sa kolegama najčešće komuniciraju putem interneta.

Primer je multinacionalna kompanije Automatik, specijalizovana za razvoj softvera, koja ima 930 zaposlenih i svi rade na daljinu.

„Ovo je važan deo naše kulture i niko ne spominje ideju otvaranja kancelarija”, kaže Kejt Haston, koja predvodi razvojni tim firme Automatik.

Njen poslodavac jedna je od retkih, ali sve brojnijih kompanija koje se odlučuju da ne poseduju centralno sedište.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Brze internet veze, aplikacije za poruke i video sastanke, kao i razvoj softvera za monitoring i zajednički rad omogućavaju nekim firmama da posluju potpuno bez kancelarija. Umesto toga, one angažuju ljude sa raznih lokacija i traže od njih da rade od kuće ili u deljenom radnom prostoru blizu mesta u kom žive.

Automatikovo osoblje radi u 70 različitih zemalja pa umesto da firma plaća za kancelarije sedišta, plaća letove zaposlenima na redovne sastanke tokom godine. Takođe plaća radnicima opremanje njihovih radnih mesta kod kuće ili za iznajmljivanje radnog prostora, pa čak i kafu ukoliko rade iz kafića. A i dalje je to jeftinije nego držanje kancelarija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
automatik novi trend posao rad od kuće

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana