EUR 117,58 USD 104,70 CHF 110,67

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 06.07.20. :: 117.5741 rsd

Tekst objavljen: 04.01.2020 10:00        


Predloženi zakon o poreklu imovine i posebnom porezu neće imati vremenska ograničenja, primenjivaće se na sve građane i sadrži mehanizam naplate nezakonito stečenih dobara, saopštila je Vlade Srbije

Novi zakon o poreklu imovine proverava sve, nema vremensko ograničenje

Kako se navodi, tekst koji je poslat Skupštini na razmatranje će ciljati poreske obveznike čija imovina ne odgovara prihodima koje imaju, a trebao bi i da olakša utvrđivanje da li se neko nezakonito obgatio.

„Ovo zakonsko rešenje predstavlja sredstvo za ostvarivanje državne politike – normiranjem postupka kojim se utvrđuje poreklo imovine i poseban porez, a čime se postižu očigledni fiskalni i značajni nefiskalni ciljevi", navodi se u saopštenju.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na konferenciji nakon sednice Vlade objasnila da je Predlogom zakona predviđeno da bude oformljena posebna jedinica u Poreskoj upravi koja će proveravati „svakoga, pre svega političare i političku elitu", prenosi Blic.
.
Opozicioni Savez za Srbiju je u martu ocenio da je tada predstavljeni Nacrt zakona o poreklu imovine "još jedna prevara" nosilaca vlasti jer ni na koji način nije obuhvatao srodnike, a u proveri je bio ograničen samo od 2007. godine pa nadalje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ana brnabić Vlada Srbije zakon o poreklu imovine savez za srbiju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana

Prosečna ocena: 4.5

ostavite komentar