Tekst objavljen: 23.07.2020 10:55        


Trgovci valutama su uglavnom ignorisali američko-kineske tenzije, mada je apetit za rizikom na valutnim tržištima jedno sat-dva bio snižen nakon što je kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da su SAD 21. jula naložile Kini da zatvori svoj konzulat u Hjustonu, izveštava Rojters

Najviši nivo evra u odnosu na dolar u poslednje dve godine

Taj potez je označio dalje pogoršanje odnosa između SAD i Kine, koji su sve problematičniji od izbijanja epidemije Kovid-19, navodi britanska agencija i dodaje da na valutnim berzama, ipak, i dalje preovladava optimistično raspoloženje zbog dogovora EU o fondu za oporavak vrednom 750 milijardi evra.

Na prepodnevnom trgovanju, evro je porastao prema amaeričkoj valuti za 0,5 posto, na 1,1580 dolara, nakon što je prethodno zabeležio skok na 1,1601 dolar – najviši nivo u više od godinu i po dana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Posle vesti o novom zatezanju američko-kineskih odnosa, koja je bila udarna u medijskim naslovima, dolarski indeks je nastavio pad prema korpi glavnih rivala, spustivši se za 0,2 procenta, na 94,939 poena. U jednom momentu, obaj indeks je potonuo na 94.827 poena, na najniži nivo od oktobra 2018. godine.

Što se tiče ostalih valuta, britanska funta je pala prema dolaru i evru, pod uticajem izveštaja Fajnenšel Tajmsa da se britanska vlada više ne nada da će zaključiti sporazum o slobodnoj trgovini sa Sjedinjenim Državama do kraja godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evro dolar evro ojačao prema dolaru odnos dolar evro

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana