Tekst objavljen: 15.06.2020 9:45        


Sezona godišnjih odmora je na pragu, a po svemu sudeći, ove godine građani Srbije će se, više nego ikada do sada, odmarati u svojoj zemlji

Letovanje u Srbiji od 300 do 940 evra Zlatibor



Slično će biti i u drugim državama u regionu i u Evropi jer su u gotovo svim državljani pozvani da, zbog pandemije koronavirusa i značajno izmenjenog pristupa zdravlju, ostanu u svojoj zemlji. Naime, prvi i najjači udar te pandemije osetili su turizam i ugostiteljstvo pa je procenjeno da je za oporavak potrebno pružiti podršku domaćem turizmu.

Vremena da se izabere mesto gde će se provesti odmor ima, a ponuda je bogata jer su mnoge turističke agencije svoju prilagodile sadašenjem trenutku i povećale ponudu domaćih destinacija. Oni koji se odluče za odlazak na jednodnevne izlete potrebno je da za putovanje izdvoje nešto više od 1.000 dinara, ali i više od 5.500 dinara, a boravak četvoročlane porodice (dvoje dece do 12 godina) može koštati i oko 900 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Ponuda turističke agencije „Grand turs”, po rečima rukovodioca poslovnice u Novom Sadu Mire Nenadić, nešto je drugačija i bogatija nego ranije. Jednodnevni izleti po Srbiji novina su u ponudi, a mogu se obići različite destinacije – od Subotice i Palića do zapadne i istočna Srbije, po ceni od 1.400 do 1.700 dinara.

– Ponuda za odmor u Srbiji sada je intnezivirana, interesovanja ima, ali to, ipak, nije uticalo na veću prodaju aranžmana u odnosu na ranije – kaže Mira Nenadić. – Među razlozima je i onaj koji se tiče hotelskih kapaciteta jer je oko 80 odsto hotela u Srbiji u gradovima, a ostalo u banjama i turističkim mestima i teško je očekivati da će neko, ko je navikao na hotelski smeštaj, godišnji odmor provesti u gradu. Podrška boravku domaćih turista je dobra ideja, ali je malo hotelskih kapaciteta za povećane zahteve gostiju.

Oni koji žele da odu na Zlatibor, ukazuje Mira Nenadić, u prilici su da izaberu neki od aranžmana među kojima je i pet noćenja s polupansionom u hotelu s pet zvezdica, za šta je četvoročlanoj porodici potrebno 940 evra. U Krupnju, u hotelu s tri zvezdice, četvoročlana porodica će pet noćenja s polupansionom platiti 420 evra, a ta cena može se umanjiti uz korišćenje vaučera.

I agencija „Magelan travel” nudi izlete, kao i višednevna putovanja. Najskuplji i najatraktivniji je jednodnevno krstaranje Đerdapskom klisurom, za šta je potrebno 5.190 dinara, a u ponudi su, kaže Danijela Todić iz te agencije, izleti po celoj Srbiji, koji koštaju od 1.200 do 3.800 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

– Nudimo i dvodnevne aranžmane, a cena izleta zavisi od destinacije i nivoa usluge – kaže Danijela Todić. – Najskuplji dvodnevni aranžman – 13.000 dinara – podrazumeva putovanje Titovim Plavim vozom od Beograda do Užica, boravak u hotelu s četiri zvezdice na Zlatiboru, te doručak i večeru i mnogo je onih koji su zainteresovani za to putovanje.

Preko te agencije može se upoznati Novi Sad, a aranžman namenjen mladima, koji podrazumeva pet noćenja, boravak u hostelu te jednu večeru košta 7.000 dinara, a ako se realizuje uz vaučere, jeftiniji je 5.000 dinara i dovoljno je samo doplatiti 2.000 dinara. U ponudi je veoma slična tura u Novom Sadu, koja se takođe može platiti uz korišćenje vaučera, ali je doplata 8.000 dinara.

– Pet noćenja s polupansionom u Sjenici košta 22.500 dinara po osobi, a iznos se može umanjiti uz korišćenje vaučera. Za sedmodnevni boravak u Bajinoj Bašta potrebno je 42.500 dinara po osobi, uz mogućnost smanjenja cene za iznos vaučera. Aranžman podrazumeva smeštaj u hotelu s četiri zvezdice i polupansion, uračunati su i svi izleti predviđeni programom i zainteresovanih putnika ima – navodi Danijela Todić.

Uz vaučere lakše

U Srbiji se može odmarati na jezerima, planinama, salašima, u banjama, ali i u gradovima, a izuzetna je i ponuda za boravak na selu. Može se putovati na izlete ili provesti više dana na odmoru, a šta će biti odabrano, zavisi od interesovanja i debljine novčanika. To će svakako biti lakše uz korišćenje vaučera, a osim 160.000, koliko ih je podeljeno na početku godine, obezbeđeno je još 400.000.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cene letovanja zlatibor letovanje u srbiji Srbija letovanje cene letovanja u srbiji

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana