Tekst objavljen: 28.07.2019 9:00        


Stranci su tokom prošle godine u Crnoj Gori kupili nekretnine u vrednosti od 182,6 miliona evra, pokazuju zvanični podaci Centralne banke Crne Gore, prenosi RTCG

Ko najviše kupuje nekretnine u Crnoj Gori? Budva



Prema pisanju ovog portala, tradicionalno najveći kupci bili su Rusi, ali ih polako stižu turski državljani koji su lani za nekretnine u toj zemlji platili 25,1 miliona evra.

Od obnove nezavisnosti, Rusi su najveći kupci nekretnina u Crnoj Gori, a taj imidž su zadržali i tokom prošle godine.Kompanije i fizička lica iz Ruske Federacije su lani trgovali nekretnina za 38,9 miliona evra, piše RTCG.

Više trgovaca nekretninama kazalo je Portalu Analitika da je Turcima najinteresantniji Kotor, Budva, a sve više i Podgorica.

Odmah iza turskih državljana, navodi RTCG, nalaze se državljani Srbije koji za nepokretnosti u ovoj zemlji dali 14,5 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Među većim kupcima nekretnina u Crnoj Gori nalaze se i Švajcarci koji su trgovali za 13,2 miliona evra, Amerikanci 10 miliona evra kao i Nemci sa 9,3 miliona.

Milionske trgovine nekretninama u Crnoj Gori ostvarili su Austrijanci i Šveđani sa po 6,3 miliona evra kupljenih nepokretnosti, Britanci sa 5,9 miliona i državljani UAE koji su trgovali za 5,6 miliona evra vredne nepokretnosti, navodi RTCG.

Nešto više od pet miliona eura za trgovinu nekretnina u Crnoj Gori su odvojili i Slovenci.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
srbi nekretnine cena nekretnina Crna Gora turci rusi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana