Tekst objavljen: 08.01.2014 12:00        


Kamatica Market, jedinstvena onlajn platforma namenjena korisnicima bankarskih usluga, privukla je preko 12 miliona evra tokom prva tri meseca rada. Naime, putem ovog servisa od oktobra je upućeno više od 800 pojedinačnih zahteva za različite tipove kredita a ukupna suma za koju su korisnici Kamatica Marketa aplicirali prelazi 12 miliona evra.

Kamatica Market za 3 meseca privukao preko 12 mil. evra

Očekivano, imajući u vidu nezavidnu finansijsku situaciju koja građane Srbije muči već godinama, ubedljivo najveći interes vladao je za gotovinskim kreditima. Tako je za keš kredite upućeno preko 300 zahteva u prosečnoj vrednosti od oko 5.000 evra.

Gotovo izjednačeni po broju zahteva slede stambeni i refinansirajući krediti sa po gotovo 200 pojedinačnih zahteva.

Šta je Kamatica Market

Kamatica Market je onlajn servis koji omogućava korisnicima da lako, brzo, pouzdano i besplatno izaberu najpovoljniju finansijsku ponudu. Putem Marketa moguće je da u samo par klikova, bez nepotrebnog gubljenja vremena u odlasku od banke do banke, svim poslovnim bankama u sistemu pošaljete vaš upit za kredit i da potom uporedite njihove ponude upućene vama i izaberete za vas najbolju. Zato, ukoliko već niste, registrujte se kako biste koristili sve prednosti koje pruža Kamatica Market.
I dok su refinansirajući krediti očekivano visoko plasirani pomalo iznenađuje, imajući u vidu brojne statistike o „umrtvljenom“ tržištu nekretnina, podatak da je gotovo 200 korisnika servisa tragalo za najpovoljnijim stambenim kreditom.

Dodajmo i da se prosečna vrednost stambenog kredita kreće oko 45 hiljada evra, što ukazuje da se uglavnom traže manji stanovi. Istovremeno, prosečan refinansirajući kredit koji korisnici Kamatica Marketa traže iznosi oko 6.500 evra pa se odatle može zaključiti i koliko duboko su građani Srbije „zaglibili“ u svojim dugovanjima prema poslovnim bankama.

Na četvrtom mestu po broju aplikacija nalaze se krediti za kupovinu automobila i to prosečne vrednosti od 8.000 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Daleko iza nalaze se krediti za renoviranje, a podaci pokazuju da su građani Srbije u obnovu svojih nekretnina spremni da ulože u proseku po 10 hiljada evra.

Da su novčanici prazni i da se vrlo oprezno troši svaki dinar pokazuje i podatak da je do sada zabeleženo tek desetak potrošačkih kredita ukupno vrednih tek petnaestak hiljada evra.

PROČITAJTE: KAKO KORISTITI KAMATICA MARKET


Na kraju, zabeleženo je i blizu 50 zahteva za kredite u kategoriji „Ostali“ prosečne vrednosti od oko 14 hiljada evra.

U jednom od narednih tekstova bavićemo se upravo ovom kategorijom i time za šta se sve podižu krediti u Srbiji, odnosno - kako platiti školarinu, uskladištiti matične ćelije, platiti veštačku oplodnju.

Takođe, uskoro ćete moći da pročitate i za kredite kojih banaka su korisnici Kamatica Marketa najzainteresovaniji, čiji klijenti najčešće traže pozajmice, kao i čiji bi klijenti najradije promenili banku.

Sazaćete i da li se više traže pozajmice za kupovinu polovnih ili novih automobila, koliku mesečnu ratu za stan potencijalni kupci žele da plaćaju, kao i koliko dugo su spremni da vraćaju gotovinske kredite.

Daćemo odgovor i na pitanje čiji klijenti najviše traže način da refinansiraju svoje obaveze, koliko penzionera traži kredite, ima li više muškaraca nego žena među tražiocima kredita.

Uz to, pročitaćete koliko su već sada zaduženi oni koji traže nove kredite, kao i još mnogo toga.

2 komentara

  1. User image
    BORUT KORŠIČ 08.03.2017 10:41

    Molim vas da me uputite kako da se registrujem. Hvala

  2. User image
    mirko popovic 19.03.2017 14:43

    govorite o potrebi ragistracije, ali ne vidim nacin, uputstvo kako to uciniti.Molim pomozite

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kamatica market kamatica online internet banke krediti klijent banke klijenti banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana