Tekst objavljen: 02.07.2019 13:55        


Jeftin odmor moguć je ako odlučimo da ostanemo u Srbiji. Ko želi da bolje upozna svoju zemlju a da ne potroši mnogo novca, može sedam dana letovanja za četvoročlanu porodicu da plati i 15.000 dinara, a u ponudi su jezera, reke, planine i banje

Gde u Srbiji možete da letujete za 15 hiljada dinara?

Zlatibor je jedna od najpopularnijih planina zimi, a mnogi se za nju odlučuju i leti. Iako zimi važi za skupu destinaciju, smeštaj na Zlatiboru leti može da se nađe dosta povoljnije, pa tako, recimo, apartman za četvoro može da se iznajmi za 3.000 dinara dnevno.

Slično je i na Kopaoniku, gde su cene pojedinih apartmana tri do četiri puta niže nego zimi. Tako se u poznatim apartmanima, koji se zimi iznajmljuju za 150 evra po danu, sada može naći smeštaj za manje od 3.500 dinara za četiri osobe.

Jedna od planina sa najlepšom prirodom je Tara, a na njoj se smeštaj može naći počev od 1.000 dinara po osobi, do 3.500 za apartman za četiri ili pet osoba.

Zlatar je kombinacija planine i jezera, a ovaj kraj poznat je i po dobroj hrani, naročito siru i kajmaku. Tu su tri jezera: Uvac, Zlatarsko i Radoinjsko jezero. I ovde se može naći povoljan smeštaj, čija cena za četvoročlanu porodicu startuje od oko 3.500 dinara po danu.

Stara planina ne samo da se odlikuje prirodnim lepotama, kao što su brojni vodopadi i planinske reke, već je sačuvala i duh starih vremena u ruralnoj sredini. Tako se može naći smeštaj čija cena počinje od 1.000 dinara po osobi dnevno.

Banje - odmor uz brigu o zdravlju po povoljnim cenama

Vrnjačka Banja jedno je od najpoznatijih turističkih mesta naše zemlje. U blizini Zapadne Morave lekoviti izvori su ponuda broj jedan, ali ovde dolaze i oni koji žele da uživaju u prirodi. Za avanturiste tu je planina Goč. U blizini je i Raška, prva srpska prestonica, okolina banje obiluje mnogim spomenicima, kao i srednjovekovnim manastirima. Apartmani za četvoročlane porodice takođe se mogu naći po ceni od 2.000 do 3.000 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jedno od popularnih lečilišta je i Sokobanja, poznata po lekovitoj vodi još od vremena Rimskog carstva. I ovde se smeštaj može naći već od 3.000 do 3.500 dinara za četvoro po danu.

Banja Koviljača u zapadnoj Srbiji, na obali Drine, jedna od kraljevskih banja, nudi još povoljniji smeštaj. Ovde se četvoročlana porodica može smestiti već za 2.000 dinara po danu.

Jezera - najbolja zamena za more

Jezera su prava zamena za more, a jedno od njih, Palićko, osim boravka pored vode nudi i druge turističke mogućnosti. Četvorokrevetna soba ovde se može naći već za 2.000 dinara, pa sedam dana porodicu košta 14.000 dinara.

Palić nudi zoološki vrt, restorane, hotele, vile, čarde, šetalište kraj jezera, salaše i poznata zdanja unikatne arhitekture... Za one koji to žele, ima i smeštaja koji su luksuzniji pa nude bazene, saune, teretane... - kaže Mila Martin, vlasnica jedne od palićkih vila.

Posebno povoljno za goste je što su cene na jezerima daleko niže nego u velikim gradovima. Takav primer su Belocrkvanska jezera.

- Ova jezera su uživancija za ljude koji vole alternativne odmore. Ima mnogo kampova i neverovatnih mesta za kupanje. Velikih jezera je sedam i čovek uvek može da se osami. Ko želi klasičan odmor u vilama, gde je cena apartmana oko 2.000 dinara, obično ide na Glavno jezero. Cene u restoranima i prodavnicama su daleko niže nego u Beogradu i Novom Sadu. Burek je 80 dinara, pljeskavica oko 100. Manje potrošite nego kod kuće - kaže Novosađanin Milan Lakić.

Sve popularnije je Perućačko jezero. Za 2.000 do 3.000 dinara dnevno može da se iznajmi splav sa četiri ležaja.

Dobra ponuda je i na Srebrnom jezeru. Kupanje, jedrenje, veslanje, izleti brodom po Dunavu, šetnja ili vožnja biciklom, samo su neke od mogućnosti.

- Srebrno jezero je postalo jedno od najposećenijih domaćih turističkih destinacija. Pogotovo mladih ljudi koji su željni dobrog provoda jer je u poslednjih nekoliko godina tamo otvoreno na desetine novih kafića i mesta za zabavu - kaže turistički vodič Dejan Marković. Cene smeštaja variraju od 700 dinara po osobi, do 3.000 ili 4.000 dinara za dnevni najam apartmana za četiri osobe.

U jugoistočnoj Srbiji popularni su Vlasinsko, te Borsko jezero. Smeštaj za porodicu je oko 3.000 dinara, a u hotelima dan sa obrokom je 2.000 dinara po osobi.

Najlepši deo Dunava je u Srbiji, gde postaje Đerdapsko jezero. U blizini su Lepenski vir, Trajanova tabla ili obnovljena tvrđava Golubac. Smeštaj se može naći po cenama već od 800 dinara po osobi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje u srbiji palićko jezero letovanje Srbija banje planine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana