Tekst objavljen: 20.06.2020 18:00        


Er Srbija trenutno razvija planove kako bi se bolje takmičila sa niskoarifnim konkurentom Viz Erom, koji je nedavno najavio deset novih ruta iz Beograda i proširenje svoje aero-flote

Air Srbija sprema odgovor na ekspanziju Wizz air-a?

Viz Er je prethodno saopštio da će uvesti devet novih linija sa beogradskog aerodroma, čime bi Er Srbija dobila direktnu konkurenciju na letovima do Barselone i Milana, a indirektnu na trasama do Brisela i Ciriha.

Strategija Viz Era predviđa zauzimanje15 odsto srpskog tržišta u 2020. godini, kao i godišnji kapacitet od preko 1,3 miliona sedišta zahvaljujući tri Airbus A321 koja će stacionirati u Beogradu.

Viz Er trenutno nudi 28 ruta ka 16 zemalja sa dva srpska aerodroma, 23 rute iz Beograda i pet ruta iz Niša.

Er Srbija ove nedelje navodno nastavlja obnovu mreže, sa planovima za uspostavljanje letova na oko 40 destinacija.

Među letovima koji će sledećeg meseca biti ponovo pokrenuti nalaze se oni do Barselone, Dubrovnika, Kijeva, Larnake, Madrida, Milana, Nice, Pule, Rima, Skoplja, Tel Aviva, Soluna, Venecije, Zadra i Zagreba, a u avgustu se planira obnova usluga do Rusije, sa letovima do Moskve, Sankt Petersburga i Krasnodara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Direktor domaćeg avio-prevoznika Dankan Nejsmit rekao je da je Er Srbija po obnovljanju letova među prvima u regionu, da će postepeno povećavati broj letova svake nedelje i da će stalno prilagođavati raspored shodno situaciji.

U međuvremenu, Vlada Srbije je održala raspravu sa predstavnikom Etihad Ervejza i vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o budućim planovima arapskog avio-prevoznika i Er Srbije.

Srpska vlada uručila je zahtev Etihadu o delimičnom pokrivanju gubitaka srpskog avio-prevoznika tokom najtežeg dela krize.

Ukoliko Etihad, koji je prošle godine pretrpeo gubitak od više milijardi evra, odbije zahtev, zvanični Beograd je najavio da će delimično ili u potpunosti renacionalizovati avio-prevovoznika.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novi letovi Wizz Air Air Serbia novi letovi iz beograda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana