Tekst objavljen: 06.08.2020 18:55        


Britanski magazin"The Banker", deo "Financial Times Group", prepoznao je Sberbank kao najbolju banku u regionu Centralne i Istočne Evrope u kategoriji inovacija u digitalnom bankarstvu

Sberbank proglašena za lidera u Centralnoj i Istočnoj Evropi u inovacijama u digitalnom bankarstvu

Banka je osvojila nagradu za najbolju banku u Centralnoj i Istočnoj Evropi u kategoriji "Inovacije u digitalnom bankarstvu" na događaju "Nagrade za inovacije u digitalnom bankarstvu 2020" ("Innovation in Digital Banking Awards 2020"). Banka je primila prestižnu nagradu za tri svoja projekta, uključujući biometrijske skenere na bankomatima, platformu za fakturisanje komunalnih usluga BRIS i alrgoritamske naloge u sistemu "Sberbank Markets E-Commerce".

Sberbank aktivno uvodi biometrijske skenere na svojim bankomatima, što predstavlja tehnologiju koja klijentima omogućava da koriste samouslužne uređaje za vršenje plaćanja i prenos novca, povlačenje i deponovanje gotovine, bez kartice, pametnog telefona i bilo kog drugog dokumenta. Ovakvim rešenjem, Sberbank je prva banka u Rusiji koja je svoje bankomate opremila. Biometrijsku uslugu aktivirate na praktičan način, na primer, preko Sberbank onlajn sistema, koristeći bankomat ili u ekspozituri banke, potom birate opciju "Biometrijska usluga" ("Biometric Service") i sledite uputstva za korišćenje ove opcije. Algoritam ne možete prevariti tako što ćete staviti jaku šminku ili podmetnuti fotografiju, pošto identifikuje klijente čak i ako imaju novu frizuru, bradu ili su našminkani.

Platforma za fakturisanje komunalnih usluga BRIS, omogućava klijentima da obračunaju naknade za komunalne usluge, generišu račune za klijente, uključujući i u elektronskom formatu, automatizuju proces obrade plaćanja i dodatne radnje sa pružaocima komunalnih usluga. Pored inovacija u poslovnim procesima, platforma za fakturisanje usluga BRIS omogućava komunalnim kompanijama da optimizuju troškove IT usluga i infrastrukture zahvaljujući klaud tehnologiji (SaaS). Kao rezultat toga, plaćanje je ubrzano, a transparentnost komunikacije između korisnika, kompanija za upravljanje i pružalaca komunalnih usluga je poboljšana. Platforma je integrisana u Vladin informacioni sistem stanovanja i komunalnih usluga (GIS HPU), u skladu je sa ruskim propisima o javnim komunalnim službama i kompatibilna je sa savremenim platnim uslugama Sberbank.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Robotski algoritmi —algoritamski nalozi— dostupni su klijentima platforme “Sberbank Markets” za vršenje deviznih transakcija. Takvi nalozi pomažu u unapređenju automatizacije kontrole i transparentnosti određivanja valutnih pozicija. Platforma podržava vršenje kupoprodajnih transakcija sa glavnim svetskim valutama, kao i valutama rastućih tržišta, kursne transakcije sa datumom vrednovanja danas, sutra i prekosutra, valutne svop transakcije za period do dve godine, isporučive i neisporučive terminske ugovore i usklađivanje stopa za deponovanje sredstava, kao i minimalan bilans za period do tri godine. Minimalna vrednost valutne transakcije nije ograničena.

“Sberbank nastoji da omogući jedinstveno korisničko iskustvo kroz proaktivno uvođenje savremenih informacionih tehnologija u svoje poslovanje. Naš cilj je da klijenti koji koriste naše usluge mogu da vrše radnje koje žele brzo i da pri tom budu zadovoljni rezultatima, a biometrijski skeneri u bankomatima, BRIS platforma za račune za komunalne usluge i algoritamski nalozi imaju upravo to za cilj. Drago nam je da su prednosti ovih usluga prepoznali i naši klijenti, kao i priznati svetski stručnjaci magazina "TheBanker"”, izjavio je Aleksandar Vedjahin, prvi potpredsednik Izvšnog odbora Sberbank.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aleksandar vedjanin Sberbank digitalizacija pr sadržaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana