Tekst objavljen: 13.04.2021 13:55        


Barselona je prvi put u istoriji na vrhu Forbesove liste najvrednijih klubova sveta iako ima dugovanja koja premašuju milijardu funti

Procenjuje se da je Barselona najvredniji fudbalski klub na svetu

Katalonski div je s trona skinuo najvećeg rivala Real Madrid. Vrednost Barselone procenjena je na 3.46 milijardi funti, dok je Real procenjen na 3.45 milijardi funti.

Na trećem mestu je Bayern (3.07 milijardi funti), a slede Manchester United (3.06 milijardi funti), Liverpool (2.98 milijardi funti), Manchester City (2.91 milijarda funti), Chelsea (2.33 milijarde funti) Arsenal (2.04 milijarde funti), Paris Saint-Germain (1.82 milijarde funti) i Tottenham (1.67 milijardi funti).

Neverovatno je da čak šest engleskih klubova i ove godine spada među 10 najvrjednijih klubova sveta, a to dovoljno govori o snazi Premiershipa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Forbes je objavio da je vrednost Liverpoola porasla za čak 88 posto tokom protekle dve godine u kojima je momčad s Anfielda osvojila Ligu prvaka i Premiership.

Zanimljivo je da Juventus nije u društvu 10 najvrednijih klubova. Izbacio ga je PSG pa je italijanski gigant sad na 11. mestu.

Englezi imaju još tri kluba među prvih 20, a to su Everton (479 milijardi funti), West Ham (369 milijardi funti) i Leicester (331 milijarda funti).

Preostali klubovi iz društva najvrednijih 20 su Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Inter, Milan, Roma i Ajax.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fk barselona fudbal fudbalski klub najbogatiji fudbalski klubovi barselona

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana