Tekst objavljen: 06.08.2020 13:25        


Turistima iz Srbije trebalo bi omogućiti dolazak sa elisa serološkim testom ili ECLIA testom, saopštila je Turistička organizacija Budve

Budva predlaže dolazak turista iz Srbije uz seriološki test Panorama Budve


Reč je o o serološkim testovima koji su jeftiniji nego PCR i na čiji rezultat se kraće čeka. Od skoro ga rade i privatne laboratorije u Srbiji, po ceni od oko 2000-2500 dinara.

Kako se navodi u saopštenju Turističke organizacije Budve, liberalizacija preventivnih mera za dolazak gostiju iz Srbije je od posebnog značaja i smatra se da bi najadekvatnije bilo kada bi se primenili principi kao sa BiH.

"S obzirom na zvanične informacije iz Srbije da su do 20. avgusta popunjeni svi termini za pi-si-ar testiranje na sopstveni zahtev, te da se dnevno u Gradskom zavodu za javno zdravlje u Beogradu može testirati svega 30 osoba, predlažemo Institutu za javno zdravlje Crne Gore da turistima iz Srbije, pored negativnog pi-si-ar testa, omogući i ulazak u Crnu Goru sa ELISA serološkim testom ili ECLIA testom", navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kako se dodaje, mora se ozbiljno razmišljati o budućim potezima koji će na najbrži i najadekvatniji način bar u jednom delu pomoći turističkoj privredi i građanima koji se umnogome oslanjaju na turizam.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
budva Crna Gora region turizam pcr test

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana